Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

O πατέρας εξορία.




Αγαπητό control freak,

Σου γράφω αυτές τις λίγες γραμμές με όλη μου την αγάπη.

Το ξέρω, έχεις πήξει. Το μωρό δεν ήταν τελικά σαν εκείνο στη διαφήμιση της Φαρίν λακτέ ούτε σαν το ανιψάκι που έβλεπες δύο Κυριακές το μήνα. Τους πρώτους μήνες δεν προλάβαινες ούτε να κατουρήσεις ή αν προλάβαινες είναι επειδή το έπαιρνες μαζί σου ακόμα κι εκεί. Στο δρόμο για τη δουλειά έβλεπες λαγούς κι ελάφια στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Όχι , δεν υπήρχαν. Είναι που είχες να κοιμηθείς βδομάδες. 

Κλείσε το τηλέφωνο  να σου πω κάτι που θέλω. Ναι ξέρω, μιλάς στην κουμπάρα σου. Και πριν μίλαγες στη φίλη σου τη Σοφία. Και πιο πριν έλεγες ακριβώς τα ίδια σε μια συνάδελφο που γέννησε πρόσφατα. Τα παράπονα εννοώ για τον μπαμπά του γιού σου , «τον άχρηστο», που δε σε βοηθάει σε τίποτα. Πού το ξέρω;; Σε παρακολουθώ.

Θυμάσαι όταν είχε γεννηθεί το μωρό, που ο Σάκης σε παρακαλούσε να το πάρει αγκαλιά και δεν του το έδινες γιατί «δεν ήξερε πώς να το κρατήσει σωστά»; Τότε έφταιγαν οι ορμόνες σου , control freak, και ο Σάκης δεν πολυεπέμενε.  Το ίδιο γινόταν κι όταν ερχόταν η ώρα του ταϊσματος , γιατί μια φορά είχε την ατυχία να λούσει το μωρό με το γάλα επειδή δεν είχε κλείσει καλά το μπιμπερό.

Θυμάσαι μετά, όταν πήγες στη δουλειά που σε έπαιρνε ο Σάκης πανικόβλητος επειδή το παιδί έκλαιγε κι εσύ τσακιζόσουν να φύγεις δύο ώρες νωρίτερα , μουρμουρώντας μέσα απ τα δόντια σου «άχρηστε…»;

Να σου θυμίσω και το άλλο. Όταν ο γιος σου ξεκίνησε να τρώει στερεά τροφή θυμάσαι που δύο φορές ο χριστιανός δεν τα κατάφερε να τον ταϊσει και του είπες «’Αστο! ‘Αμα είναι να μένει νηστικό , θα αναλάβω εγώ το τάισμα». Και το ανέλαβες. 

Mετά ανέλαβες και τη βόλτα στις κούνιες, control freak, γιατί με τον μπαμπά αργούσαν να γυρίσουν. Βλέπεις περνούσαν καλά.  Α και πού σαι; Ο Σάκης δεν τον σκούπιζε κάθε τρία λεπτά με μωρομάντηλα. 

Τελικά ανέλαβες και την παιδίατρο, γιατί «ήξερες όλες τις συνήθεις και τα προβλήματα του μικρού». Το διάβασμα του παραμυθιού το βράδυ - γιατί ο Σάκης κοιμόταν συχνά πριν το παιδί. Ανέλαβες ακόμα και το ψήσιμο του τόστ.

Σου χω άσχημα νέα: Μεγαλώνεις το παιδί μόνη σου. Όχι γιατί ο Σάκης είναι άχρηστος. Αλλά γιατί το επέλεξες.

Φιλικά,

Μάνα Raver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου